tiistai 2. lokakuuta 2012

Ensimmäinen päivä Osakassa

Maanantai 1.10

Yhdeksän tunnin lento Helsinki-Vantaalta tuntui pitkältä elokuvista ja musiikista huolimatta. Sitä mukavammalta tuntuu olla perillä. Lentopelko onneksi on jo talttunut siinä määrin, että epämiellyttäviä tuntemuksia tuntuu lähinnä vain nousuvaiheessa. Itse lento meni rauhallisesti, ilmakuoppia ei ollut juuri nimeksikään.

Veistokset vartioivat Dotombori-hotellin sisäänkäyntiä.

Vietimme ensimmäisen päivän tutustumalla hotellimme lähiseutuun. Dotombori Hotel sijaitsee lähellä Nankai Namba -asemaa, Tombori -jokea sekä Shinsaibashi-suji ja Ebisubashi-suji ostoskatuja. Kauppoja ja erilaisia ravintoloita on todella paljon, enemmän kuin asuinseuduillamme Tokiossa tai Kiotossa. Vaikka oli maanantai, väkeä oli illallakin liikkeellä uskomattoman paljon.

Katunäkymä hotellimme edustalta.

Osakaa kehutaan hyväksi ravintolakaupungiksi. Ainakin ravintoloita on paljon. Mutta kyllä ruokakin oli hyvää. Lounaalla 吉野屋 Yoshinoya-ravintolassa söimme kevätsipulien ja suolan kera grillattua porsasta riisipedillä. 焼味ねぎ塩豚丼。Illalla menimme okonomiyaki-takoyaki -ravintolaan (www.creo-ru.com). Valitsimme kaksi erilaista paistosta, eräänlaista pannukakkua tai pannulla paistettua mureketta, joissa oli höysteenä kasvisten lisäksi katkarapuja ja mustekalaa. Päällä makeahko kuorrutus tai jähmeä kastike.

Illallisen jälkeen kävelimme Tombori-joella ja menimme extempore jokiristeilylle とんぼりリべクルズ。Emme ymmärtäneet opastuksesta sanaakaan, mutta opas oli niin eläytyvä, että häntä oli hauska seurata. Kääntöpaikalla matalan sillan alla pimeydessä hän aivan selvästi kertoi kummitusjuttuja. Ja reitin toisessa päässä, kuuluisien neonvalomainosten alla, hän yllytti mainos-mustekalaa laulamaan. Ja lauloihan se.



Internetpalvelujen käyttö teettää aina työtä. Hotelliaulan wifistä ja erilaisten kamaeramobiilipalvelujen asentamisesta puhumattakaan... Toistaiseksi blogissa vain iPadilla otettuja kuvia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti