lauantai 9. huhtikuuta 2011

Sakura

Kirsikan kukinta on tanaan Kioton alueella parhaimmillaan. Kukintaan liittyva juhlinta ja ihastelu on yllattanyt meidat, ennakko-odotuksista huolimatta.

Kun meilla saatiedotusten yhteydessa kerrotaan siitepolytilanteesta, taalla raportoidaan miten kirsikankukinta edistyy. Nyt Kansain alueella asteikko on maksimissaan. Olisi luullut, etta eilinen sade olisi pudottanut kukkia, mutta mita viela, kukat sen kuin porhistyivat kosteudesta. TV:ssa esitellaan (Fukushiman jalkivaikutusten lisaksi) kirsikoihin liittyvia leivonnaisia, juomia ja erilaista tilpehooria. Toimittajat tekevat reportaasheja ravintoloista ja kahviloista, joista avautuu parhaimmat nakoalat kukkiviin puihin. Matkailijoille painetaan karttoja, joihin on merkitty parhaat kirsikkapuukohteet ja -reitit. Kirsikankukkalogolla ja lampuilla varustetut takseilla paasee huippukohteisiin.

Viela pari paivaa sitten ajattelin, etta tamahan on jo nahty. Tanaan ei sitten voinut muuta kuin haukkoa henkea. Naky on todella uskomaton. Puut ovat muuttuneet keveista kukkaverhoista lainehtiviksi kukkameriksi. Ihan kuin puissa olisi kirsikankukkatykkylunta.

Koska tanaan on vapaapaiva, kansaa liikkuu suosituimilla reiteilla aivan valtavasti. Riokanimme lahella kulkevan Takase-joen kirsikaakujat olemme jo moneen kertaan nahneetkin. Tanaan sitten satuimme kulkemaan opaskirjoihin merkittya "filosofien reittia" Nanzenjin temppelilta Ginkakujille. Reitti oli aivan mustanaan vakea, joka oli ihailemassa joenrannan kirsikkapuita ja otti toisistaan kuvia kukkivat puut taustanaan. Tunnelma oli aivan sama kuin Esplanadilla vappuna, paitsi etta vakea riitti kilometritolkulla eika kenellakaan ollut juomakantamuksia (ainakaan nakyvasti).

Aamupaivan vietimme Fushimi-inarissa, jossa kuljimme kirskikankukkatunnelien sijaan punaisten porttien muodostamissa tunneleissa. Fushimi-inarin temppelialueeseen liittyy usean kilometrin mittainen polkuverkosto, jossa polut kulkevat tuhansien punaisten porttien lapi. Yritykset, liikemiehet ja muut halukkaat ovat antaneet lahjoituksia naiden porttien pystyttamiseksi ja siten hankkineet toiminnalleen menestysta. Tamakin reitti oli suunnattoman suosittu tanaan, avautuihan reitin nakoalapaikoilta nakymia paitsi kaupunkiin myos kirsikkapuumetsiin.

Illalla emme menneet syomaan kirsikankukkaruokaa, vaan talla kertaa italialaiseen ravintolaan, koska teki mieli syoda tuoreita vihanneksia. Ruoka oli hyvaa ja mika parasta: ravintolan ikkunoista avautui nakyma Takase-joen juhlavalaistulle kirsikkakujalle. Ihanaa-aa!

1 kommentti:

  1. Kirsikan kukinnassa on todella suuren urheilujuhlan tunnelmaa!
    It is like a great sport event to go around and have a taste of people´s feelings while Sakura´s are blooming.

    VastaaPoista