torstai 13. lokakuuta 2011

Ginzaa ristiin rastiin - Sight-Seeing Ginza


Ginza on kuin Mannerheimintie Suomessa - sellainen kuuluu olla kaikissa kunnon kaupungeissa. Tokion Ginzan kaupunginosasta loytyy katsottavaa arkkitehtuurimonumenteista mittakaavattomiin pilvenpiirtajajattilaisiin ja huipputyylikkaista muotiliikkeista perinteita henkivaan kalatoriin.

Dior Building, Kazuyo Sejima

Ystavamme Rion opastuksella loysimme uhanalaiset arkkitehtuurimonumentit taydentamaan metabolismi-katsastustamme. 60-70-lukujen rakennusmateriaalit ja tilat eivat aina vastaa nykypaivan tarpeita ja turvallisuusmaarayksia, mutta toivottavasti nama suojellaan kulttuuriperintona. Onneksi niiden tontit ovat niin pienia, etta toistaiseksi niille ei ole loytynyt tuottavampaa kayttoa.

Shizuoka Press & Broadcasting Offices, Kenzo Tange 1967

Nagaki Capsule Tower, Kisho Kurokawa 1972

Ystavamme Rio ja Juhani miettimassa seuraavaa kohdetta
Paivan arkkitehtuuriosion paatteeksi oli hyva syoda lounasta Tsukijin kalatorin alueella. Taman jalkeen jaksoikin tehda tuliaisostokset. Niin ja kayda Ginzan Junkudo -kirjakaupassa: kuvitettu laitos Genji Monogatarista (japanin opintojen virikemateriaaliksi) ja niin ikaan kuvitettu opus japanilaisita kaloista, niiden kasittelysta ja tyypillisista ruokalajeista. Tiedamme sitten ensi matkalla mita kalaa nyt sitten tulikaan tilatuksi. Kiitos, Rio, karsivallisesta opastuksesta!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti