sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Digikaksonen

Rakennusalalla puuhataan digikaksosia: rakennusten, ja kaupunkienkin, digitaalista hahmoa suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon avuksi. Tehdään tietomalleja, harmonisoidaan ja kehitetään yhteentoimivuutta. 

Vuorotteluvapaan alku on ollut minulle melkoista digivoimistelua. Osasin toki ennakoida, että vapaan ajaksi pitää luopua työpaikan tietokoneesta, puhelimesta ja sähköpostista. Mutta että käyttäjätunnuskin joutui katkolle! Missä ovat nyt kaikki hengentuotteeni, ammatti-identiteettini tukipilarit, lukemattomat esitykset ja lausunnot, kaikki äärettömän mielenkiintoinen maankäyttö- ja rakennuslakiaineisto. Tavoittamattomissa. 

Henkilökohtainen digikaksoseni on ihan hajalla.

Tietysti otin talteen mitä ennätin. Kovin paljoa en ennättänyt, koska oli muutakin tekemistä viimeisinä päivinä. Investoin uusiin laitteisiin.  Hyppäsin tutusta ja turvallisesta pc-maailmasta kiehtovaan omenamaailmaan, vaikka uumoilin sen tuottavan kaikenlaista päänvaivaa. Arvostin yhteentoimivutta puhelimeni kanssa mutta en tullut ajatelleeksi tiedostoharmoniaa. Kovalevyjen ja muistitikkujen epä-yhteentoimivuutta. Se niistä talteen otetuista tiedostoista ja sähköposteista. 

Jäi muutama töiden puolesta sovittu juttu kesken. Niin on pitänyt vaivata kollegoita lähettelemään sitä sun tätä minulle ja yhteistyökumppaneille. Valitettavasti sähköposti toimii tällähetkellä vain puhelimessa. Miten saisin tiedostot sieltä tietokoneelle?

Kokeilin piuhaa, kokeilin pilveä, vaan asetuksissa lienee jotain vikaa. Kiitos googlen ja appletuen ratkaisu tiedostonsiirto-ongelmaan löytyi. Air drop. Enpä ollut siihen ennen törmännyt.

Selvä se, että sähköposti on saatava toimimaan myös tietokoneessa. Mutta missä ovat salasanat? No puhelimen vaihdon takia lukkoon menneessä salasanapankissa tietenkin. Aarrrrrgh.

Mutta ei syytä murheeseen. Harjoittelulla - ja palauttavilla välipäivillä - digikehokin kuntoutuu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti