sunnuntai 13. tammikuuta 2019

12.01.19: Pientä ylellisyyttä

Väsyneenä voi tehdä kaikenlaista. Kuten pyytää take away -aamiaisen hotellin vastaanottoon 5.15 kun juna lähtee 6.22 ja matkaa asemalle vartin verran. Voi myös laittaa puhelimen herättämään mahdollisimman myöhään viideltä ja aamulla havahtua siihen että puhelin on edelleen Suomen ajassa. Onneksi matkakumppanini on toista maata ja suihkun jälkeen pirteänä kuin peipponen haki take awayn hapannaamalle huoneeseen. Kuinka ylelliseltä kahvikupponen vuoteessa kukonlaulun aikaan voi tuntua! Mielialakin vaihtui tuossa tuokiossa.

Junamatka Tukholmasta Kööpenhaminaan meni lähinnä torkkuessa. Pientä ylellisyyttä olivat villasukat, iso villahuivi peittona ja toppatakki tyynynä. Miten muistaisi näitä matkoja varten hankkia matkatyynyn ja peiton?  Jotka olisivat mukavia, mutta pieneen tilaan pakattavia?




Suurin aktiviteettini junassa oli lounasravintolan etsiminen, koska Kööpenhaminassa meillä olisi reilusti aikaa junanvaihtoon. Muistin kollegan puhuneen jostain aseman lähellä sijaitsevasta vanhasta teurastamoalueesta, ja niinhän se löytyikin: Ködbyen ja siellä oleva kala- ja nilviäisravintola Ködbyens Fiskebar. Koko alue paljastui sitten hienoksi kulttuuriperintöalueeksi eri aikoina rakennettuine osineen. 




Kyllä ihmettelen, ettemme viime kesänä äkänneet tätä paikkaa, vaikka olimme Kööpenhaminassa kaksi kokonaista päivää. Tosin silloin meillä olivat mielessä kaupungin ulkopuolella olevat taidemuseot Louisiana ja Arken sekä Amagerin rantojen uudisrakennuskohteet. 

Puoli yhdeksän aikaan illalla olimmekin sitten Hampurissa. Majoituttuamme - tällä kertaa arkiseen IntercityHotel Hamburg Hauptbahnhofiin - söimme pikaisesti läheisessä italialaisravintolassa ja menimme kohtuullisen ajoissa nukkumaan.