perjantai 11. tammikuuta 2019

11.01.19: Kovaa tuulta länsi-luoteesta

Viking Amorella saapuu kohta Tukholmaan. Tammikuinen päivä on ollut aurinkoinen. Noin 15 m/s puhaltava tuuli tuntui saavuttaessa Maarianhaminaan ja lähdettäessä sieltä eteenpäin n. kahden tunnin ajan, sitten Ruotsin rannikko antoi suojan länsituulelta. Muutoin matka on ollut erittäin miellyttävä. Työskentely etäkokouksineen sujui hyvin laivan verkkoyhteyttä hyödyntäen ja tuota pikaa voin keskittyä viikonlopun viettoon.


Turku- Tukholma -reitin etu on juuri lyhyt avomeriosuus. Siitä on iloa etenkin näin talviaikaan. Ilmatieteen laitoksen mukaan Itämerellä / Ahvenanmerellä tuulee eniten marras-, joulu ja tammikuussa ja vähiten kesä-elokuussa. Sen voi toki ottaa huomioon matkasuunnittelussa. Meidän ratkaisu on päivälaiva - keinutus on silloin helpompi sietää. 

Suosikkimme on Turku-Tukholma -reitti Viking Linellä. Helsingistä ehtii varhaisella junalla aamulaivaan. Viime matkalla tosin aloitimme loman jo Turusta Park Hotellista. Nyt aikataulu ei sitä sallinut. Tukholman päässä Vikingin terminaalista pääsee nopeasti hotelliin ja illalliselle tunnelmalliseen Vanhaan kaupunkiin. Slussenin vielä ties kuinka kauan kestävä remontti toki sotkee kulkureittejä.

Hotellimme Tukholmassa on Lady Hamilton, johon tutustuimme viime kesän matkalla.  Viehättävä. Aamulla junalla Kööpenhaminaan ja Hampuriin, mutta siitä lisää huomenna.